Beer pong

Beer pong är ett populärt dryckesspel bland LTU-studenter, där deltagarna försöker kasta en pingisboll i en eller flera alkoholfyllda plastmuggar. Spelet har oftast två lag med två spelare i varje, med ett lag på varje sida av ett bord och deltagarna kastar bollen mot muggar som står uppställda på motståndarsidan. Den som först får slut på plastmuggar vinner.

Studentgyckel

Ett studentgyckel kan utföras själv, i grupp eller av en hel klass och sker oftast under sittningar. Gycklet kan ex. vara en sång, en dans eller en teater. Det finns några oskrivna regler, det viktigaste är att gycklet måste skrivas av de som utför det. Gyckel bör också vara sarkastiskt eller humoristiskt.

Studentoverallen

En studentoverall, även kallad ovve, är en overall av arbetarmodell som bärs som festplagg av vissa universitetsstudenter och anses vara ett av de främsta kännetecknen för studentikos kultur. Overallen är ofta prydd med märken från olika studentfester och studentorganisationer. Vissa studentorganisationer använder i stället för overall andra plagg med samma funktion, till exempel kavaj eller labbrockar.

Overallsfärg
Varje program har en egen färgkombination på sin overall för att kunna identifiera vilket program en student läser. Kroppsfärgen visar vilken sektion man tillhör och armarna specificerar vilket program under den sektionen. Vill du köpa en overall? Kontakta din kår.

Overallsregler
De studenter som bär overall byter ofta olika bitar av overallen med varandra. Bytet betyder olika saker:

På Luleå Tekniska Universitet gäller följande:

  • Benbit: Vänskap
  • Ärmbit: Vänskap (inte lika vanligt)
  • Krage: Fast förhållande
  • Bakficka: Hångel/kel
  • Bröstficka/ficklock: Mycket nära vänskap

Overallsetikett
Overallen är aldrig lämplig att bära vid uppklädda fester!
Däremot hålls det ibland avsedda overallssittningar där det är tillåtet att bära overall. Kontakta din kår för att höra när nästa overallssittning anordnas.
Om du vill tvätta din ovve får det endast ske om du befinner dig i den.

Caps

Caps är ett dryckesspel som går ut på att kasta kapsyler i glas ( vanligen av hårdplast). Spelet spelas sittande på golvet och varje spelare har med sig ett glas och en viss mängd alkohol och kapsyler. Caps går ut på att med kapsyler träffa sina motståndares muggar.