Hej!

Vem är då jag? Jag heter Martina Hassgren, är 29 år och är född och uppväxt i Luleå. Just nu pluggar jag sista året på Statsvetenskapsprogrammet på Luleå tekniska universitet.

En vanlig missuppfattning är att vi är ett flertal studenter som driver den här bloggen. Så är det inte riktigt. Jag är den som kläckt idén, den som letar upp all information, den som designar grafiken, den som rättar till html/css-koden när den krånglar, den som fotar alla bilder och även den som skriver alla inlägg.

Idén till sidan dök upp under min nolleperiod då många av mina klasskamrater var lite frågandes till vad man egentligen kunde hitta på i Luleå. Eftersom jag hade bloggat under en längre tid så sammanställde jag svaren på deras frågor på min personliga blogg som sedan utvecklades till Luleå Studentguide.

Vad är syftet med den här bloggen?
Att få fler studenter att lämna Porsöbubblan och våga uppleva mer av Luleå. Det kanske låter naivt, men här finns det någonting för alla! Det handlar bara om att ha ett öppet sinne. Det finns så mycket mer än endast campusområdet.

Vad är det roligaste med att driva en blogg?
Kontakten man får med studenter, luleåbor och företag. Den är ovärderlig! Det är riktigt häftigt hur mitt kontaktnät har vuxit av att syssla med det jag älskar – skriva, fotografera, webbutveckla, destinationsutveckling och sätta mig in i aktuella studentfrågor. Sen är det otroligt roligt när studenter mailar och skriver att de gillar det jag gör.

Vad är det tråkigaste med att driva en blogg?
När man kommer i kontakt med personer som inte tycker att man ska värdesätta ”bloggar” och ser ner på det jag gör. Visst, det är en speciell bransch. Det krävs ett speciellt tänk för att se dess potential, men utnyttjar man det rätt så öppnas många dörrar.

Hur är du som person?
Driven, kreativ, och envis.

Favorituttryck?
”Tänk positivt!”

Vad gör du på din fritid?
Fritid och fritid? Blir inte så mycket tid över.. men förutom att uppdatera den här bloggen så tycker jag om att sjunga. Sen älskar jag att resa också.

Kontakt
martina.hassgren(at)hotmail.com