Nolleperioden, även kallad ”Nolle-p” är den två veckor långa välkomstperioden för alla nya studenter på Luleå tekniska universitet.

Under första dagen (inskrivningsdagen) är det samling i Aulan i A-huset. Efteråt kommer du få träffa dina handledare (Phösarna) och din klass. Det är sedan Phösarna du vänder dig till om du har några som helst frågor eller funderingar. Du känner igen dem då de bär overall, solglasögon och kårmössa. Phösarna som ansvarar för din klass brukar skapa en facebookgrupp för din klass, så ta kontakt med dem för att ta reda på hur du går med i den! Kontaktuppgifter ska finnas i ditt välkomstbrev.

Av respekt för Nolleperiodsgruppen som är en grupp av studenter som planerar dessa två veckor, vill jag inte avslöja alltför mycket för att inte förstöra alla överraskningar. Det jag kan säga är att dessa två veckor är full av roliga aktiviteter, lekar och fester.

Viktigt att komma ihåg är att det inte finns något tvång på att du ska dricka alkohol och ingen kommer att hetsa dig att dricka heller. Själv var jag nykter under alla kvällar på STUK och hade minst lika roligt som de som drack sig kalas.

Vill du få mer information om Nolleperioden?  Besök Nolleperiodens hemsida. Gå även med i facebookgruppen Nya studenter LTU. Här hittar du LTU’s information till dig som är ny student.