Career Center

Career Center finns till för dig som student för att hjälpa dig att öka din attraktivitet på arbetsmarknaden. Career Center ligger på bottenvåningen i C-huset (utanför Ljusgården och bredvid StiL). Besök dem på deras drop-in där du kan få hjälpa med jobbsök, skriva CV, karriärplanering, exjobb eller om du har en affärsidé. De anordnar även en massa events under året ex, lunchföreläsningar, karriärdagar, frukostklubben m.m.

Studentambassadör

Vill du bidra med det du kan och dina perspektiv i Luleå Näringslivs branschråd? Ansök till studentambassadörsprogrammet hos Luleå Näringsliv! Du får branschspecifik kunskap och möjlighet till omvärldsbevakning inom din kommande bransch. Efter avslutat uppdrag får du en skriftlig referens från vår VD och din branschrådsordförande.

Det här ingår:
Uppstartsträff med Luleå Näringsliv och Branschrådsordföranden
Minst fyra branschrådsmöten
Inbjudningar till Luleå Näringslivs medlemsaktiviteter under året
Avslutningsträff

Mentorskapsprogrammet

Vill du få en mentor i arbetslivet som du kan bolla tankar och idéer med gällande din framtid? Vill du hitta någon som kan hjälpa dig med att hitta sommarjobb/exjobb/jobb och som har ett stort kontaktnät? Då tycker jag att du ska ansöka till mentorskapsprogrammet som drivs av LTU.

Såhär går det till:
Du skickar in din ansökan och får sedan reda på om du blivit matchad med en mentor eller ej.  De som arbetar med matchningen utgår från dina individuella behov och utmaningar. Tänk på att du kan även kan önska en mentor. Det gjorde jag. Om du önskar en mentor, ring upp personen innan för att få ett "ok" och nämn även det i ansökan.

Det här händer under året:
Förutom att du och din mentor har individuella möten så blir ni även inbjudna till 4 st gemensamma träffar där det bjuds på mat, inspiration och kompetensutveckling.