Sök varje dag!
Var aktiv och besök alla fastighetsförmedlares hemsidor varje dag! Här hittar du en lista på alla fastighetsförmedlare som erbjuder studentboende i Luleå.

Var inte kräsen och ta det du blir erbjuden!
Det går inte att förvänta sig att man ska få den med flådigaste lägenheten på det området som är mest eftertraktat kring campus. Ett tips är att ta det första du får och sedan spara poäng för en annan fastighetsförmedlare och sedan flytta under din studietid. Ring fastighetsbolagen och var uppdaterad om vilka studentområden som det är enklast att få en studentlägenhet på och koncentrera dig på att endast boka lägenheter där. Det är t.ex inte ingen idé att försöka få en lägenhet på gräddhyllan (Professorsvägen och Docent) om du precis ställt dig i kö hos Bostad Luleå. Däremot kan du alltid försöka ragga upp en student som bor där och hålla tummarna på att den vill ha dig som inneboende (eller sambo).

Sök boende själv!
Vet inte hur ofta jag blir kontaktad av föräldrar till nya studenter som söker boende och vill ha tips. Absolut, det är väl helt okej att mamma (eller andra vuxna) hjälper en i bostadssökandet, men var i alla fall den som mailar och ringer alla samtal. Då framstår du som mer seriös.

Kontrollera dina sociala medier.
Fick det här tipset av en privatperson som äger en fastighet där hon hyr ut lägenheter till studenter. Hon sa: ”Jag skulle aldrig hyra ut till en festprisse. Jag kollar igenom allas sociala medier innan de skriver på ett kontrakt. Dyker det upp minsta lilla festbild så faller det bort. Det kanske låter hårt, men jag vill ha en bra bostadsmiljö för alla mina hyresgäster”.

Skriv en riktigt bra annons!
Var kreativ, stick ut när du skriver din annons på Blocket! Ta även användning av dina sociala medier. Inspireras av den här tjejen som sökte boende i Göteborg.