Hitta billig kurslitteratur

Det här inlägget innehållet annonslänkar.

20140117_182752_LLS

Vill du spara pengar under din studietid i Luleå rekommenderar jag dig att tänka smart när du ska köpa din kurslitteratur. Nya böcker är absolut att föredra då du snabbt och enkelt kan klicka hem det du behöver på webben och få det levererat till din dörr/postombud. MEN, det kan blir riktigt dyrt i längden. Min tips är att i god tid innan varje kursstart börja jaga efter begagnade böcker genom att fråga runt. Ett hett tips är att fråga kursare som går ett år över dig. Hittar du inte det du söker så tar du till plan B och köper nya böcker.

Bokhandlare
Bokus
Adlibris
Cdon

Begagnad kurslitteratur (används flitigast i Luleå)
Kurslitteratur köpes/säljes – Luleå (facebookgrupp)
Mystudentstore
Blocket

Och nej, tyvärr har vi inte någon bokhandel på campus.


Tips!

▪ Köp e-böcker om det erbjuds, det blir oftast billigare.

▪ Är du snabb? Spring till Universitetsbiblioteket på campus och låna hem de böckerna du behöver till kursen innan dina kurskamrater hinner dit. Det här är även ett bra tips om dina böcker inte hunnit komma om du ex. beställt från Bokus. Se till att ha fixat ett lånekonto innan. Hinner du inte dit först brukar det finnas möjlighet att låna böckerna (även kallat kursreferens) men som lånas ut över dagen och kan endast läsas på universitetsbiblioteket.

▪ Tänk på att under vissa tentor så får man ha med sig kurslitteraturen. Då är det viktigt att den inte innehåller anteckningar så du inte fälls för fusk. Beställ då nytt!

▪ Köp kurslitteratur tillsammans med en kompis så blir det billigare.

▪ Låna boken av någon och bjud på lunch som tack för lånet.

▪ Jämför bokpriser på Prisjakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet