Det ensamma studentlivet

pexels-photo-165263-large

Nu har jag skrivit på det här inlägget i flera veckor och verkligen inte vetat hur jag ska formulera mig . Syftet med det här inlägget är att mina erfarenheter och tips kanske kan hjälpa dig som läser den här texten. Du kanske känner dig ensam och vill ta dig ur det? Jag hoppas det här inlägget kan ge dig en tröst och inspiration – för jag lovar dig, det går! Sen finns det även personer som trivs med att vara ensamma och det är inget som helst fel med det! Jag tror på att alla ska få göra och leva hur de vill!

Universitetet är verkligen en egen värld i sig. När man väl börjat studera där så är det som att allting börjar om från början. Nu ska det socialiseras, skaffas nya vänner och det är press från alla håll att klara studierna. Vissa har det verkligen lätt för allt det jag precis nämnde, för oss andra är det vääääldigt segstartat. Yes, jag erkänner. Själv har jag varit ensam under olika perioder under min tid på LTU. För mig har det inte handlat om att jag inte haft personer runt omkring mig, det har jag, men tyvärr av den sorten som inte stöttar en eller som ska sätta sig över en. Vill inte gå in alltför mycket i detalj, men såna personer har jag inte i mitt liv idag och det är så otroligt skönt! Vissa stunder har jag inte känt av ensamheten alls, utan snarare tyckt att det varit skönt. Andra perioder har det varit riktigt jobbigt, speciellt när personer i ens omgivning har påpekat det och i princip dumförklarat en som inte lever som de vill. Men då har jag frågat mig själv om det är deras kommentarer eller själva ensamheten som gjort mig ledsen och det har varit kommentarerna. (Tips: Läs Jonna Jintons inlägg om att älska ensamheten). Ibland har jag även känt att jag behöver få vara ensam för att kunna fokusera. Vad är det för fel med det? Man är ingen misslyckad människa för att man är ensam! Därför vill jag återigen poängtera att det här inlägget är inte meningen att tvinga någon att skaffa vänner och socialisera om man inte vill det, utan jag tipsen är till dig som inte trivs med att vara ensam och vill göra något åt det.

Mitt tips till dig som kanske känner dig ensam och vill lära känna andra studenter – gå med i en studentförening! På LTU kryllar det av dem! Gillar du att sporta? Kolla in alla StiL’s sektioner. Gillar du att sjunga? Gå på några körövningar med studentkören Aurora. Gillar du att festa? Sök till någon av sexmästerierna! Eller så går du med i en vanlig förening. Det handlar om att kasta sig ut! Bara gör det! Du vågar!

Själv blev jag invald som kommunikationsansvarig för Luleå Studentkår verksamhetsåret 15/16. Väl där fick jag världens ögonöppnare i hur enkelt personer lär känna varandra som engagerar sig inom samma sak. Därför vill jag höja alla studentföreningar på LTU! Det är verkligen ett perfekt sätt att lära känna andra som har samma intressen. Och lita på mig! Här hittar du det mesta! Besök flera föreningarna och be att få ”vara med” några gånger och känn av om det är något för dig och om du klaffar med personerna som är med. Sen går det även att starta en egen förening om man vill det, eller bara en grupp med personer som tycker om samma sak, ex. se på film eller laga mat? Enklast är att starta en facebookgrupp och sedan informera om att den finns. Om nån är intresserad så går dom med. Testa!

Här hittar du en lista på allt du kan engagera dig inom på LTU.
Här hittar du en lista på övriga föreningar i Luleå.
Såhär startar du en förening.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet