… Det är att man tror och lurar sig själv att man inte är tillräckligt intresserad av ämnet.
Det kan du visst vara, men var medveten om att sättet som universitet lär ut på är väldigt speciellt och det passar inte alla! Studietakten är ibland väldigt hög, vilket leder till stress och att motivationen försvinner.

Mitt tips är att om du står i valet och kvalet att hoppa av, ge det i alla fall en läsperiod till (ca. 2-3 månader). Känner du fortfarande att du vill hoppa av, tveka inte! Var inte rädd för att ge upp eller ta en paus. Hur ska du annars hitta vad som passar dig om du inte testar på olika saker? Undersök om det finns andra sätt att lära dig om ämnet, exempelvis genom en YH-utbildning? Eller gå ner i studietakt under en tid och jobba samtidigt?

Tänk på att det alltid går att söka in på programmet igen om du känner för det. Själv tror jag att alla skulle må bra av ett studieuppehåll (antingen mellan gymnasiet och universitetet eller mitt i utbildningen). Själv tog jag ett studieuppehåll efter mitt andra år och engagerade mig som kommunikationsansvarig för studentkåren. Det var otroligt skönt att få göra något som jag tycker är roligt (kommunikation) och samtidigt få komma hem och inte behöva tänka på tentor och inlämningsuppgifter. Det gav mig verkligen en motivationsboost till att orka fortsätta plugga.

Tänk även på att du inte är ensam om att känna dig kluven till om du ska hoppa av eller inte. Följ din egen intuition! Gör det som gör DIG lycklig!