Sök boende!
Ställ dig i kö hos alla fastighetsbolag du kan hitta. Bättre att tacka nej än att stå utan sovplats, första dagen på universitetet. En lista på alla ställen du kan söka boende på hittar du här.

Glöm inte att tacka ja till din studieplats.
Det gör du på www.antagning.se

Ansök om studiemedel från CSN
Martina tipsar! Ansök om studiemedel för hela läsåret om du är programstudent!
För att du ska få ditt studiemedel utbetalt måste du som är programstudent terminsregistrera (och kursregistrera) dig. Är du kursstudent måste du kursregistrera dig. Det gör du enkelt på Mitt LTU.

Köp kurslitteratur.
Litteraturen de kurserna du ska läsa fastställs 10 veckor innan kursstart. Är du programstudent så hittar du de kurserna du ska läsa i programmets utbildningsplan.
Vill du komma billigt undan är MystudentStore, Blocket eller facebookgruppen "Kurslitteratur köpes/säljes - Luleå" bra ställen att kika på. Annars är Bokus, Cdon och Adbliris riktigt bra om du vill köpa nya böcker. Glöm inte att det även går att låna kurslitteratur från Universitetsbiblioteket.

Schema
Ditt schema hittar du på Mitt LTU eller genom att söka efter ditt program/kurs här.

Akademiska ordlistan
Hittar du här.

 

LTU-kortet
Du som programstudent får ditt LTU-kort under första studiestartsdagen. Om du inte fått ditt kort eller kanske läser fristående kurser hämtar ut det i Studenttorget (glöm inte legitimation så att de kan försäkra sig om att du är du). Kortet uppdaterar du sedan i en uppdateringsmaskin som finns i Studenttorget, Biblioteket och i Kårkansliet. Pinkoden ändrar du på Mitt LTU.
Komihåg! Du måste uppdatera ditt LTU-kort varje termin efter att du har kursregistrerat dig.

Vad är Studentwebben, Mitt LTU och Canvas?
Studentwebben publicerar LTU viktig information till dig som student.
Mitt LTU är en portal där du hittar dina personliga tjänster; tentamensanmälan, registrering, kursrum, e-post etc.
Canvas är den nya lärplattformen (ersatte Fronter)

Skaffa 4 månaders gratis busskort!
För att du ska få en härlig studiestart så bjuder Luleå Kommun alla förstaårsstudenter som är folkbokförda i Luleå på ett busskort i fyra månader, till ett värde av 1900 kr. Ett perfekt tillfälle att upptäcka Luleå! Erbjudandet gäller dig som är förstaårsstudent på LTU, studerar minst 75 procent och som folkbokfört dig i Luleå (gäller även för dig som redan är folkbokförd sen tidigare). Läs mer på: www.lulea.nu/busskort

 Gör en budget!
Du kommer tacka mig! Konsumentverket har en riktigt bra guide. Komihåg att lägga undan lite grann varje månad IFALL något oförutsägbart skulle hända, ex. datorn går sönder. Själv använder jag appen Tink som sammanställer alla ens utgifter i kategorier och gör att man har koll på när det börjar dra iväg.