8 anledningar varför du inte hittar ett studentboende i Luleå

DSCN1074

Det är många som i ren frustration frågar mig varför dom inte får ett studentboende i Luleå. Alla säger – ”Jag har verkligen gjort allt!”. Mitt svar brukar alltid vara ”släpp kraven och ge inte upp!”. Här har jag radat upp alla misstag jag sett och hört att studenter gjort/gör när de söker boende. Ofta har de själva återberättat sina misstag till mig.

1. Du surfar in på BostadLulea.se någon gång i veckan, istället för att gå all-in och surfa in varje dag för att se vilka lägenheter som lagts upp.

2. Du har för höga krav på den lägenheten du vill ha. Var realistisk! Ta det du får, även om det innebär att sova på en soffa/vara inneboende/bo i kollektiv! Tar du ett förstahandskontrakt för en lägenhet du inte är 100% nöjd med så går det alltid att spara poäng i andra fastighetsbolag och sen flytta under tiden du studerar. Själv tog jag ett förstahandskontrakt på Porsögården och flyttade under våren till en 10 kvm större etta inom Lindbäcks då jag ville ha ett eget kök.

3. Du låter mamma eller pappa sköta bostadssökandet åt dig.

4. Du har husdjur. Tyvärr. Om du får en möblerad lägenhet inom ex. Lindbäcks eller Lulebo får du inte har pälsdjur. Även många som hyr ut i andrahand har som krav att du inte får ha husdjur. En tjej kontaktade mig och berättade att hon och hennes kille hade en hund och hade det riktigt kämpigt att få boende. Det enda boendet de fick då (hösten 2015) var en husvagn på First camp i Karlsvik.

5. Du svarar bara på annonser där personer hyr ut boende, men skriver ingen annons själv. Många som vill hyra ut vill inte lägga ut någon annons själva då det innebär mycket arbete att sålla ut bland alla intresseanmälningar. Istället läser de igenom alla ”jag söker boende-annonser” och väljer ut den de anser vara mest lämplig.

6. Din annons om att du söker boende innehåller orden ”desperat” eller”mina krav är..”.

7. Du har inte ringt Lulebo, Studentbostadsservice, Heimstaden och Rikshem och frågat vilka områden med studentlägenheter som kräver lägst köpoäng, utan du bokar hejvilt med förhoppning om att ”det kommer lösa sig”.

8. Du vägrar ta ett boende som inte ligger nära LTU. Du, kolla bussförbindelserna! Många går direkt till universitetet. Dessutom får nya studenter vid LTU (som skriver sig i Luleå och läser minst 75%), gratis busskort i 4 månader av Luleå kommun.

Här hittar du en lista på alla bostadsaktörer i Luleå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet